OMSCHRIJVING

Grondwerken
Ontgravingen worden verricht voor fundering en riolering. Aanvullingen worden met uitkomende grond gedaan, Er wordt geen extra grond aan- of afgevoerd.

Fundering
De fundering is gebaseerd op een gestorte betonvloer met randbalken op zand. Maximale aanlegdiepte van 1 m onder peil. Eventueel dieper uit te voeren fundering en/of aan te brengen grondverbetering of heipalen worden apart verrekend. Er wordt geen kruipruimte aangebracht.

Bestrating
Bestratingen en terreininrichting zitten niet in de prijs. Deze zijn voor rekening van de opdrachtgever.

Vloeren
De begane grondvloer van de woning is een gestorte betonnen vloer waarover een zwevende cement dekvloer voorzien van vloerverwarming en wapening wordt aangebracht. De vloer wordt geheel geïsoleerd.
De verdiepingsvloeren worden in hout uitgevoerd met extra geluidsisolatie. Onder de vloer wordt een gipsplafond aangebracht met zachte geluidsisolatie tussen de platen en de vloerbalken. Over de vloerplaten worden zwevende Estrich vloerelementen voorzien van een geluidsisolatie welke contactgeluid dempt. Deze samenstelling zorgt voor een optimale geluidsisolatie van de verdiepingsvloeren.

Buitenmuren
De buitenmuren worden in houtskeletbouw elementen uitgevoerd. Deze zijn volledig gefabriceerd uit FSC-gekeurd hout en voorzien van een zeer goede isolatie. Aan de binnenzijde wordt deze afgewerkt met een gipsvezelplaat en behangklare afwerking.
De buitenzijde wordt bekleed met vlakke pannen. Optioneel zijn houten singels, houten delen of leien mogelijk.

Binnenmuren
De dragende binnenwanden wordt in houtskeletbouw elementen voorzien van gipsvezelplaten uitgevoerd. De niet dragende binnenwanden worden als geïsoleerde wand opgebouwd voorzien van gipsvezelplaat. Daardoor heeft u alle vrijheid bij toekomstige aanpassingen van de indeling.

Spanten
De hoofddraagconstructie van de woning bestaat uit volledig gelamineerde houten spanten, dit geeft een unieke warme uitstraling.

Dakelementen
De daken worden in houtskeletbouw elementen uitgevoerd. Deze zijn volledig gefabriceerd uit FSC-gekeurd hout en voorzien van een zeer goede isolatie. Aan de binnenzijde wordt deze afgewerkt met een berken triplex plaat welke onbehandeld in het zicht komt. Optioneel is een gestukt plafond of zijn andere afwerkingen mogelijk.
De buitenzijde wordt bekleed met vlakke pannen en zonnepanelen. Optioneel zijn houten singels, houten delen of leien mogelijk.

Kozijnen
De gevelkozijnen, ramen en deuren worden uitgevoerd volgens tekening. Er wordt 3-voudig glas geplaatst wat een hoge isolatiewaarde heeft. In enkele ramen komen ventilatieroosters volgens de geldende voorschriften.
Binnen kozijnen worden uitgevoerd in massief hout en voorzien van stompe deuren.

Buitentimmerwerk
Windveren, overstekken, onderkanten van de overstekken worden bekleed met hout dat mag vergrijzen. Schilderen is daardoor niet nodig, het geeft een natuurlijke uitstraling en is onderhoudsarm.

Keuken/tegelwerk/sanitair/trappen
De keukeninrichting inclusief tegelwerk zijn niet in de aanneemsom opgenomen. In de badkamer en het toilet worden wel wand- en vloertegels aangebracht, inclusief leveren en plaatsen van compleet wit sanitair. Dit is wel bij de aanneemsom inbegrepen.

Installaties
De woning wordt voorzien van een complete elektrische installatie volgens de huidige NEN normen. Er wordt een lucht/water warmtepomp met geïntegreerd boilervat van circa 165 liter toegepast met vloerverwarming op de begane grond en radiatoren in de slaapkamers en elektrische vloerverwarming in de badkamer. Optioneel kan een bron-warmtepomp (aardwarmte) worden toegepast. Er worden 20 zonnepanelen toegepast. De ventilatie wordt uitgevoerd in een CO2-gestuurde ventilator met toevoerroosters in de ramen. De badkamer, keuken en toilet worden afgezogen. De levering en plaatsing van een pelletkachel of hout kachel is wel voorbereid, maar niet in de aanneemsom opgenomen.

EPC
De woning wordt standaard gebouwd met EPC 0.

Schilderwerk
De binnendeurkozijnen worden wit gegrond aangebracht. Alle overige houtwerken worden onbehandeld geplaatst. De gevelkozijnen en geveldelen vergrijzen onder invloed van weersomstandigheden en zonlicht. Afschilderen van buiten- en binnen kozijnen, houten hoofddraagconstructie, deuren enzovoort is niet in de aanneemsom opgenomen.

Algemeen
De woning zijn inclusief welstandsaanvraag, berekeningen, bouwaanvraag, epc-berekening.
De legeskosten voor de bouwvergunning en nuts-aansluitingen zijn niet in de aanneemsom opgenomen.
Garantie door Woningborg (voormalig GIW garantie) kan optioneel worden geleverd.
Bij aankoop van een Woodframehouse wordt u vanaf het eerste gesprek tot en met de oplevering persoonlijk begeleid door een deskundig persoon. Hij is uw aanspreekpunt voor alle vragen en aanpassingen zodat u weet waar u moet zijn.